Nests with WebCam Open 505 Users
Display: All
Ja, Maximus19788 składam serdeczne publiczne przeprosiny dla Ciućka za text, cytuję: "Prędzej ufoludki wylądują w Siekierkach 😆" - w związku z Cudem nad Wisłą, który miał miejsce wczoraj, i który praktycznie większość uznała, iż Astra występuje w filmie Mission Impossible 👍
Mam nadzieję Ciuciek, iż wykażesz dobrą wolę i powróżysz z kart naszym dziewczynom, prawda... które to czekają w kolejce 🤔
Życzę Ci powodzenia 👍
Na Żeraniu maluchy same w budce, któreś zerka z poręczy ale nie widać kto
Apasz piorkuje zdobycz na podeście i czmychnął z nią
jur
jur
Apasz karmi
jur
jur
Słabo mu to szło, ale dostały po parę kęsów
Już mama wróciła
Kawęczyn, możliwe karmienie
elas59
Nastąpiła zmiana wróciła Czarnooka i to Ona teraz karmi a Apasz opuścił budkę
elas59
Apasz będzie karmił tym sucharem którego wyciągnął z kąta ? .
elik
przyszedł Apasz
elik
rozpoczął karmienie
elas59
Chwilowo same czekają na mamę
Czarnooka chyba miotełkę do zamiatania sobie zostawiła
Siekierki ruszą 1 maja. Szczerze, ja też nie wiezylam że sie udana na  Siekierkach,zawsze jajka przemarzały.A teraz cud nad Wisłą, a co do ciucka miał sprawdzić w kartach kiedy trafię w Lotto , na sokoly kasa jest potrzebna
Amika
Tiga8, nie wiesz czy istnieją tam zapisy techniczne?
tiga8
Jest zapis ,ale musi ruszyć transfer ,admin sprawdzi
Maximus19788
Człek też mimo wszystko nie tracił nadziei, bo ona umiera ostatnia i bardzo się cieszę z tego cudu, baaaardzo ❤️💪
Niestety Ciuciek się na mnie obraził za ufoludki i chce przeprosin - zamieścił poniżej skan tylko że ja wierzę, że nie jesteśmy sami i mamy zaufanego świadka, który widział jak lądują tam - Oliwię 💪
I co teraz mam zrobić? bo dziewczyny czekają w kolejce na Ciućka wróżby a bez przeprosin nie postawi kart 🤔
Szkoda że akurat teraz kamerki na Siekierkach są chwilowo wyłączone . Ja też w swoich poprzednich postach  z Siekierek też wątpiłem że ten rok  będzie udany ,  dlatego że nie widziałem ani razu Skierka przynoszącego posiłek dla Astry  ani nie wysiadywał jajek , a jak bywał to tylko na daszku lub na kracie . Astra  naprawdę zasługuje na nagrodę za wytrwałość  , niech wyklują się wszystkie i życzę żeby Skierek w końcu zrozumiał że został tatą i wywiązał się z obowiązku dostarczania jadła .
Antonówka
Ja się bardziej zastanawiam, czy Skierek nie potraktuje pisklaka jako obcego, albo czegoś do zjedzenia 😶 Nie pamiętam kiedy i gdzie to było, ale kiedyś samiec wyniósł z gniazda takiego pisklaka. 
Jak nie będzie przeszkadzał, to może im się uda.
Florek w 2012 r wyniósł 2 pisklaki, tata Gigi
Antonówka
Dziękuję za przypomnienie.
Iwona65
Wypluj, pluj do oporu
Antonówka
Tak jest. Oby im się udało.
żerańskie maluchy same
76 Views
76
Efa
Efa
Pod czujnym okiem na poręczy
Czarnooka zaczyna karmienie 3 maluchów
Na Kaweczynie skorupki po 3 pisklakach?
Misio779
Też mi się tak wydaje. Wszedłem na podgląd po 4:00, a Czarnooka (a może Apasz?) tak się wierciła, tak się układała, że w ciągu 15 minut półtora obrotu zrobiła bez wstawania, ale pisklaków nie pokazała 🤔. Jedzenia jeszcze wtedy nie było. A niedługo po wykluciu pierwszego było tylko pół skorupki widoczne, a po 4:00 było 5 części.
Wierzyłam bardzo że na siekierkach będzie potomstwo , bardzo się cieszę, to moje rejony ,  Astra jak nigdy dotąd skrupulatnie wysiadywała jaja , trzymam kciuki za następne kłucia 😊👏👍🐣🌻😃
Nigdy tak mocno nie trzymałam kciuków. Mam nadzieję że będzie go karmić, że uruchomi jej się ten instynkt, który nie zadziałał przy adopciakach
Ło matko, zejdziemy na zawał do 1 maja ...
https://zapodaj.net/plik-G8QpHcL3Qz
Amika
Transmisji więcej nie nie było niż była i limit się wyczerpał?
Nie było pod koniec zeszłego miesiąca w analogicznym okresie
Amika
W takcie miesiąca tez były przerwy
Ciuciek
Im więcej osób wchodzi tym więcej się transferu zużywa. Lepiej tak czy lepiej dać spokój i dać podgląd techniczny? :p
monikam54
O nie... 😱Tyle się może wydarzyć, a człek nie będzie wiedział 😔
Efa
Efa
No właśnie :( Szczególnie, czy Skierek poczuje się tatą ;) i jak zareaguje na młodego..  miejmy nadzieję, że nie ucieknie :D
Gawi
tam zawsze był miesięczny limit
Siekierki - czy posiada ktoś jakąkolwiek fotkę z maluszkiem? Na forum ani słowa wzmianki o wykluciu, a to naprawdę historyczny moment dla Astry.
OlaOlszowska
Dobra, wrzuciłam na forum, może dymu nie będzie 🙈
Gawi
Nie będzie dymu, jest udostępnienie, jest, podałaś źródło i autora foty, podałaś, wszystko jest ok
niza
I bardzo dobrze 👍🏻
niza
Ola, miałam dosłownie napisać to samo. Wyprzedziłaś mnie o minutę 😅 Dokładnie, taka wiekopomna chwila, a na forum nic!
OlaOlszowska
Na fejsie są jakieś screeny, ale nie wiem, czy można je pobrać i tu wrzucić? Czy ten ktoś się nie obrazi, że podebrało mu się fotkę? Jak myślisz?
Czy można zrobić coś z tymi kamerami
Ciuciek
Jeśli chodzi o Siekierki to tam chyba łącze internetowe wysiada na koniec miesiąca, jakby limit był wykorzystany ;p
More
Z tą Grupą powiązane są następujące podglądy on-line:

FORUM

Z tą Grupą powiązane są następujące kategorie FORUM:

Grupa otwarta

Grupa otwarta oznacza, że wszyscy mogą zobaczyć tę Grupę i jej zawartość, a dołączyć do niej może każdy zarejestrowany Użytkownik naszego serwisu po zalogowaniu.
Dołączenie do Grupy umożliwia dodawanie wpisów w Aktywności tej grupy oraz dodawanie wpisów na Ścianie, dodawanie zdjęć i filmów (o ile opcje te są w tej grupie dostępne).

Użytkownik może oznaczyć Grupę jako  Obserwowaną - oznacza to, że wpisy i aktywności jej użytkowników będą prezentowane (dodatkowo) w menu Społeczność oraz mogą1) być pokazywane pod pozostałymi podglądami on-line.
Oznaczenie Grupy jako Obserwowanej wygasa automatycznie po upływie 12 miesięcy od chwili jej oznaczenia. Nigdy nie oznaczaj grupy jako "Obserwowanej" jeśli nie rozumiesz jak to działa.

"Aktywność" - Zasady dodawania wpisów:
  • Wpisy powinny dotyczyć życia sokołów wędrownych lub innych mieszkańców obserwowanych tu gniazd.
  • Wpisy mogą dotyczyć obserwacji sokołów wędrownych w naturze z okolic gniazd z kamerami on-line.
    Nie będzie błędem jeśli dodasz wpisy dotyczące dawnych mieszkańców lub potomstwa pochodzącego z tych gniazd.
  • Nie dodajemy tu wpisów dotyczących innych grup gniazd z kamerami on-line.
    Nie dodajemy tu wpisów nie związanych z obserwacjami sokołów.
    Nie dodajemy tu wpisów prywatnych.
  • Uzupełnienia informacji we wpisie robimy poprzez dodanie komentarza pod nim lub (jeśli to jest możliwe) poprzez jego ponowną edycję.
    Starajmy się nie dodawać kolejnych wpisów dotyczących tej samej kwestii. Swoje zdanie wyrażaj w komentarzu do wpisu lub poprzez odpowiedź do konkretnego komentarza.
  • Możesz ograniczyć dostęp do swoich wpisów tylko do znajomych.
  • Wpisy i komentarze z Aktywności po czasie ustalonym przez Administratora będą automatycznie usuwane.

Hashtagi

W celu łatwiejszego wyszukiwania i grupowania informacji z ulubionych lokalizacji i podglądów możesz uzupełniać swoje wpisy hashtagami.
Możesz stosować hashtagi z imionami lub numerami obrączek mieszkańców/rezydentów czy ich potomstwa np.: #wars · #sawa · #zmiennik · #0XY · etc.

W ramach tej Grupy oprócz w/w, proponujemy następujące hashtagi: #wolomin · #zec · #ndm · #konstancin_jeziorna · #pruszkow · #moszna

Porada: Hashtagi rozpoczynamy znakiem # i muszą zakończyć się spacją : #hashtag .
Dla uproszczenia oraz zredukowania możliwości popełniania błędów, proponujemy pisać hashtagi małymi literami i bez polskich znaków.

"Ściana"

Na ścianie dodajemy wpisy (jeśli opcja ta jest dostępna) mające szczególne znaczenie w życiu mieszkańców gniazd powiązanych z tą Grupą.
Jeśli chcesz uzupełnić wpis innej osoby, zrób to poprzez dodanie odpowiedzi na jej wpis.

Zdjęcia i Filmy

O ile Administrator udostępni te opcje w Grupie, możesz dodawać zdjęcia oraz linkować filmy z serwisu YouTube.
Zdjęcia i filmy muszą obrazować życie mieszkańców gniazd związanych z tą Grupą. Możesz dodawać zdjęcia lub filmy z obserwacji sokołów w naturze z okolic tych gniazd.
Dodanie zdjęcia lub filmu utworzy wpis w Aktywności tej Grupy.

Zdjęcia muszą spełniać kryteria dotyczące wielkości. Zdjęciom i filmom należy nadać odpowiadający ich treści tytuł oraz można je uzupełnić opisem. Zdjęcia lub filmy nie spełniające kryteriów tematu tej Grupy będą usuwane.
Każdy Użytkownik posiada ograniczoną ilość zdjęć, które może dodać w Grupie.

Regulamin

Pamiętaj, że zawsze jesteś zobowiązany do zachowania zgodnego z Regulaminem.

Jeśli uznasz wpis lub komentarz innego Użytkownika za niezgodny z zasadami tej Grupy lub postanowieniami Regulaminu, możesz go zgłosić. Pamiętaj, nie zgłaszaj wpisu lub komentarza tylko dlatego, że nie zgadzasz się z jego treścią i masz odmienne zdanie niż autor.
Wpisy i Komentarze zgłoszone przez Ciebie zostaną dodane do Twojej listy ukrytych aktywności/komentarzy.
Zgłoszenie wpisu/komentarza nie jest anonimowe.

Jeśli Twój wpis lub komentarz został oznaczony  - przyjrzyj mu się i ewentualnie zmodyfikuj lub usuń. Jeśli uważasz, że jest z nim wszystko w porządku, a zgłoszenie jest dla Ciebie krzywdzące - napisz do nas.

Wpisy niezgodne z zasadami tej Grupy lub postanowieniami Regulaminu mogą odpowiednio do ich treści zostać przesunięte do właściwej grupy, do wpisów profilu ich autora lub zostać usunięte.

1)Jeśli w ustawieniach swojego profilu użytkownik w opcji "Wpisy pod podglądami WebCam" wybrał wartość "Domyślny".

Szpaner
Member
vv0vv
Member
Member
dziuniek
Member
revico
Member
krzyś
Member
admin