Przeglądając FORUM musisz zdawać sobie sprawę z faktu, że możesz natrafić na mało estetyczne lub drastyczne treści.
Z tego też powodu przeglądanie FORUM przez dzieci powinno odbywać się w obecności osoby dorosłej.
Sokół wędrowny - Łódź VEOLIA EC3 - 2025

#318117 przez Iwona65

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

---
Więcej
  • Posty 1081
  • Otrzymane podziękowania 20345
Od której Gdynek urzędował, tego nie wiem, ale takie pełniejsze przyloty, odloty , próby polowania całej rodzinki, która pokazała się nam w pełnej krasie. Nawet Gdynek, wg. mnie próbował polować. Tylko Włókniarz wyglądał jak po jakimś posiłku.
Dla chętnych 
Poranne manewry pary i Włókniarza

Tu natomiast część druga tego poranka, kiedy po kolejnym odlocie Gdynka pojawia się Włókniarz. Gdynek niefrasobliwie jenak wrócił do gniazda i.... Włókniarz najpierw gangster , a po przegonieniu ojca słodkie, rozbawione dziecię 

Później jeszcze na chwilę pojawiła się sama Afrodyta. Mgła trochę zeszła, więc może i polowanie miała udane
evanelinaSokół wędrowny - Łódź VEOLIA EC3 - 2025
2025-11-16 17:08 · 2025-11-16 17:09
#318144 przez evanelina

---
Więcej
  • Posty 74
  • Otrzymane podziękowania 1102
Dziś, tuż po 8, po kilkudniowej nieobecności pokazali się rezydenci. Na początku Gdynek wpadł do gniazda, a chwilę później Włókniarz przysiadł na barierce.

Ten obrazek jest ukryty dla gości.
Proszę zalogować się lub zarejestrować, aby go zobaczyć.

Młody zniecierpliwiony brakiem śniadania poleciał. Gdynek został w budce i sprawdzał kondycję dołków podgryzając kamyczki.

Dokopał się już do dna, czy jeszcze nieco pracy przed nim?
#318161 przez evanelina

---
Więcej
  • Posty 74
Przed ósmą, na krótką wizytę wpadł samotny Włókniarz. Na moment przysiadł na barierce, wskoczył do budki, przegryzł kilka kamyków i poleciał.

Iwona65Sokół wędrowny - Łódź VEOLIA EC3 - 2025
2025-11-26 22:47 · 2025-11-26 22:54
#318212 przez Iwona65

---
Więcej
  • Posty 1081
  • Otrzymane podziękowania 20345
20.11. 
Rano w ostatniej chwili trafiłam Włókniarza na sąsiednim kominie, a o zmierzchu, co dawno się nie zdarzało, kolację o zmierzchu. Afrodyta akurat nadlatywała jak weszłam na podgląd, przylot i asystę Gdynka już zarejestrowałam 

22 i 23. 11 trafiłam na niemal identyczne sytuacje. Gdynek w gnieździe,  nadlatuje Włókniarz,  który dość szybko odlatuje bez żadnej draki. AGdynek wkrótce po nim 

#318217 przez evanelina

---
Więcej
  • Posty 74
FF Iwona65 miała szczęście przyłapać rezydentów w ostatnich dniach, ja gagatków nie widziałam od tygodnia.
Dziś rano, ku mojej radości, spotkałam Gdynka w budce.

Na chwilę, na barierce przysiadła Afrodyta.

Po pewnym czasie samiec też odleciał, ale sokoły kilkukrotnie pokazywały się na chwilę przed kamerą.

W porze obiadowej, na daszku, Afrodyta zajmowała się upolowaną zdobyczą. Gdynek przysiadł na barierce i cierpliwie czekał na resztki.

Czy się doczekał? Tego już nie widziałam 🙂 
Moderatorzy: Ciuciekdziuniek
Czas generowania strony: 0.367 s.
Zasilane przez Forum Kunena